Times of Suriname

Everton haalt talent binnen

-

VOETBAL - Niet Arsenal of Manchester United, maar Everton gaat Joshua Zirkzee binnenhale­n. Volgens de Daily Mail azen de Engelse topclubs al weken op het zestienjar­ige talent van Feyenoord, maar lijkt nu de club van Ronald Koeman aan de haal te gaan met de jeugdinter­national.

Ajax Showtime meldde eerder dat de jongeling op weg was naar Ajax, terwijl Feyenoord-fansite FR12 stelde dat Arsenal de voornaamst­e kandidaat was om de spits in te lijven. Gisteren meldde de Daily Mail echter dat the Toffees overtuigd zijn dat Zirkzee naar Liverpool verhuist. Club en speler zouden al met elkaar in gesprek zijn. Feyenoord zou hem graag een profcontra­ct aanbieden, maar de jeugdspele­r zou aansturen op een vertrek bij de landskampi­oen.

Zirkzee maakte in 2016 de overstap van ADO Den Haag naar Feyenoord. De jeugdinter­national van Oranje Onder-16 was sindsdien goed voor 33 doelpunten in 27 wedstrijde­n voor diverse elftallen in de jeugdoplei­ding. Hij trok daarmee de belangstel­ling van PSV en Ajax. De Amsterdams­e aartsrivaa­l van Feyenoord leek het meest concreet, maar Ajax en het management van Zirkzee bereikten geen akkoord. Ruim een week geleden ketste de transfer af.

Naast Zirkzee zal Everton naar verluidt ook Lewis Gibson binnenkort gaan verwelkome­n. De zestienjar­ige jeugdspele­r van Newcastle United wordt gezien als één van de grootste talenten van Engeland, maar volgens Sportsmail gaat de centrale verdediger zijn voetballoo­pbaan voortzette­n bij Everton. Het vertrek van Gibson zou voor the Magpies een flinke tegenvalle­r betekenen, aangezien de club veel potentie in hem ziet.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname