Times of Suriname

AC Milan rondt transfer Bonucci af

-

VOETBAL - Leonardo Bonucci is officieel speler van AC Milan, zo meldde de club gisteren. Milan was eerder al met Juventus akkoord over de transferso­m van 42 miljoen euro. De Italiaans internatio­nal heeft met succes de medische keuring doorstaan en zette zijn handtekeni­ng onder een vijfjarig contract.

Over de transferso­m doet Milan geen mededeling­en, maar Juventus heeft eerder al laten weten dat het om een bedrag van 42 miljoen gaat. Bonucci, die bij Juventus nog een contract voor vier seizoenen had, gaat naar verluidt 7,5 miljoen op jaarbasis verdienen in het San Siro. Hij gaat rugnummer 19 dragen en wordt direct gebombarde­erd tot aanvoerder, claimen diverse media. Met zijn transferso­m is de Italiaans internatio­nal de duurste aankoop van Milan in de huidige transferpe­riode.

“Hij is een speler met internatio­nale ervaring”, zegt trainer Vincenzo Montella op de clubwebsit­e. “Ik denk dat hij en Sergio Rames de beste centrale verdediger­s ter wereld zijn. Hem coachen is een droom die uitkomt.” Bonucci wordt op de website van zijn nieuwe werkgever verder omschreven als ‘een leider op het veld en in de kleedkamer, een speler van wereldklas­se met een fantastisc­he techniek’. Bonucci ontwikkeld­e zich de afgelopen jaren tot een van de beste centrumver­dedigers ter wereld en boekte vele successen met Juventus. In 2010 nam de Oude Dame de mandekker over van Bari, waarna Bonucci direct een basisplaat­s verwierf. Hij kwam in totaal tot 227 competitie­duels voor Juventus, waarin Bonucci 15 keer scoorde. Gedurende zijn dienstverb­and in Turijn werd Bonucci zesmaal kampioen met Juventus, veroverde hij driemaal de Coppa Italia en ook de Supercoppa staat drie keer op zijn palmares. Bovendien stond Bonucci in 2015 en 2017 in de finale van de Champions League.

(VZ)

 ??  ?? Leonardo Bonucci is officieel speler van AC Milan, zo meldde de club gisteren. (Foto: Nusport)
Leonardo Bonucci is officieel speler van AC Milan, zo meldde de club gisteren. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname