Times of Suriname

Kritiek op James Rodriguez

-

VOETBAL - Bayern München versterkte zich onlangs voor twee seizoen met James Rodriguez. Matthias Sammer, voormalig sportief directeur van de club, is niet echt onder de indruk van de huurling van Real Madrid. Van Thomas Müller des te meer.

“Thomas is een vrije geest”, vertelt de voormalig internatio­nal van Duitsland aan Bild Zeitung. “En die vrijheid moet hij ook voelen. Hij is een idool, en tevens de ziel en de toekomst van Bayern. Dat moet de club begrijpen.” Volgens Sammer moet het bestuur van zich laten horen als Müller in de verdrukkin­g komt. “Rummenigge en Hoeneß moeten duidelijk maken hoe belangrijk een type als Müller voor de club is.” Sammer zag James Rodriguez debuteren in het oefenduel met Arsenal (1-1) en was niet heel erg onder de indruk. Een concurrent voor rechtsbuit­en is hij in ieder geval Rodriguez niet. “Hij is wat gemankeerd. Rodriguez kan niet op de flanken spelen. Daar ontbreekt hem de snelheid voor. Hij heeft veel creativite­it, maar als je hem volgt, zie je dat hij weinig kansen voor zichzelf creëert.”

De 26-jarige Colombiaan werd onlangs door Bayern voor twee seizoenen gehuurd van Real Madrid. De Duitsers hebben ook een optie top koop bedongen. Rodriguez, topscorer van het WK 2014, werkte eerder met trainer Carlo Ancelotti samen bij Real Madrid.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname