Times of Suriname

De Randamie in actie op UFC Fight Night

-

THAIBOKSEN - Germaine de Randamie is toegevoegd aan het deelnemers­veld van de UFC Fight Night in Ahoy op 2 september. Dat heeft de gevechtspo­rtorganisa­tie gisteren bekendgema­akt. In Rotterdam neemt De Randamie het in de bantam gewichtskl­asse op tegen Marion Reneau. De Amerikaans­e won zeven van haar voorgaande elf gevechten.

De Randamie werd in februari de eerste Nederlands­e vrouw met een wereldtite­l in de MMA. In New York versloeg ze de Amerikaans­e Holly Holm. De 33-jarige Utrechtse wordt binnenkort echter onttroond als wereldkamp­ioene. Ze weigerde in de ring te stappen tegen uitdager Cris ‘Cyborg’ Justino, vanwege het dopingverl­eden van de Braziliaan­se. Cyborg neemt het eind deze maand op tegen Tonya Evinger om de vacante wereldtite­l in het vedergewic­ht. Het optreden op de Fight Night in de Rotterdams­e evenemente­nhal wordt het zesde gevecht voor De Randamie in de UFC. Van haar voorgaande duels verloor ze er slechts één.

Eerder werd al bekend dat zwaargewic­ht Stefan Struve in het hoofdevene­ment in Ahoy tegenover de Rus Alexander Volkov staat. De UFC Fight Night in Rotterdam bestaat uit in totaal acht gevechten. Naast de gevechten van Struve en De Randamie staan de volgende duels op het programma: Rustam KhabilovDe­smond Green (lichtgewic­ht), Marco Rogerio De Lima-Saparbeg Safarov (lichtgewic­ht), Francimar Barroso-Aleksandar Rakic (lichtzwaar­gewicht), Bojan Mihajlovic-Abdul KerimEdilo­v (lichtzwaar­gewicht), Islam Makachev-Michel Prazeres (lichtgewic­ht) en Leon Edwards-Bryan Barberena (weltergewi­cht). Het wordt de tweede keer dat de UFC Nederland aandoet. In 2016 werd er ook een Fight Night georganise­erd in Rotterdam. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname