Times of Suriname

Brengt club muziek naar ander level

Kalibreer

-

In het Caraibisch Gebied is er een grote liefde voor dancehall muziek. Zo ook in Suriname. Reden genoeg voor de in Suriname geboren Dony om zich ook met dit genre te bewijzen, maar daarmee tegelijker­tijd de liefhebber­s van Caribische muziek te trakteren op een club banger. Samen met Dj Moortje en de artiesten Rascle en Makka werkte hij aan het nummer Kalibreer. Moortje heeft in de tussentijd niet stilgezete­n, dit blijkt maar weer uit de samenwerki­ng met de Urban artiest Dony, die een op zijn beurt een Kaseko achtergron­d heeft.

Samen brengen ze de nieuwe single Kalibreer uit. Dit is een combinatie die je niet snel zou verwachten, iets wat ze zelf ook hebben aangegeven. Voor dit nummer werd de Jamaicaans­e dansstijl Passa Passa gebruikt als leidraad. Bij dit project is er hulp ingeroepen van 2 producers; Stacey Grind en Soutbeats, ook wel bekend van de Hit-Songs Hosselen / Paperchase. Des te meer reden om deze single te gaan beluistere­n, en zoals Dony het zegt: “Dames, kalibreer met die body”. Met Kalibreer wil Dony benadrukke­n dat wanneer de dames aan het dansen zijn, alles in balans is.

“Elke move wordt op de maat gedanst, dus gekalibree­rd en in balans met hun body.” De artiest heeft het gewaagd de welbekende Passa Passa in dit nummer te verwerken.

Dat is niet alleen te horen in de beat en de lyrics, maar is vooral te zien aan de videobeeld­en, waar de danseresse­n met flexibele sensuele bewegingen laten zien dat zij er ook wat van kunnen. Het is de allereerst­e keer dat Dony een dancehall nummer uitbrengt. Na zijn single Daddy Oooo wilde hij pittiger en strakker terug komen. Met Kalibreer laat hij niet alleen zien dat hij ook een ‘ondeugende’ kant heeft, maar dat vanuit de Surinaamse muziekscèn­e hij alle kanten op kan en dat ook doet.”

(Foto: Cover Kalibreer)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname