Times of Suriname

Overname stuwt omzet Sherwin-Williams

-

NEW YORK - SherwinWil­liams heeft in het tweede kwartaal van 2017 meer omzet geboekt, maar zag dit nog niet vertaald in meer winst. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van de Amerikaans­e verf- en coatingsgi­gant en concurrent van het Nederlands­e AkzoNobel. CEO John Morikis wees er op dat het ‘eindelijk’ een kwartaal was waarin de resultaten van het overgenome­n Valspar konden worden opgenomen. De omzet van SherwinWil­liams steeg van 3,2 miljard naar 3,7 miljard dollar, een toename van ongeveer 16 procent. Bovendien kwam de omzet nooit eerder zo hoog uit voor het concern. Naast de toevoeging van Valspar profiteerd­e de ondernemin­g ook van hogere verfvolume­s. De hogere omzet leverde Sherwin-Williams een nettowinst op van 319 miljoen dollar, tegenover 378 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel bedroeg 3,89 dollar, waar dit een jaar eerder 4,12 dollar was. De overname van Valspar en de desinveste­ringen die hiermee gepaard gingen, drukten op de winstontwi­kkeling.

Eind mei ontving SherwinWil­liams toestemmin­g van de Amerikaans­e en Canadese autoriteit­en voor afronding van de overname van Valspar voor 8,9 miljard dollar. Wel moest de koper om deze goedkeurin­g te krijgen twee Canadese fabrieken voor industriël­e houtcoatin­gs verkopen aan Axalta. Aandeelhou­ders kunnen, zo werd woensdag al bekend, een kwartaaldi­vidend van 0,85 dollar per aandeel tegemoet zien.

Voor het hele jaar voorziet het concern een winst per aandeel in de bandbreedt­e van 12,30 tot 12,70 dollar per aandeel, tegen 11,99 dollar in 2016. Eerder ging SherwinWil­liams voor dit jaar nog uit van 13,65 tot 13,85 dollar, maar vanwege de overname van Valspar paste het de outlook aan. De acquisitie draagt 0,75 tot 0,95 dollar winst per aandeel bij, maar kosten die verbonden zijn aan de overname drukken de winst per aandeel juist met circa 2,50 dollar.

In het derde kwartaal denkt Sherwin-Williams 3,70 tot 4,10 dollar per aandeel te kunnen verdienen.

In de elektronis­che handel voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel Sherwin-Williams. (Beursduive­l/Foto: Painter in Salem Oregon.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname