Times of Suriname

Sterke winstdalin­g voor SAP

-

BERLIJN - SAP heeft flink minder winst behaald in het tweede kwartaal, maar verhoogde zijn omzetverwa­chtingen licht na een omzetgroei van 10 procent. Dit maakte het Duitse softwarebe­drijf gisteren voorbeurs bekend. SAP kondigde tegelijker­tijd aan in de tweede helft van het jaar voor 500 miljoen euro aan aandelen in te gaan kopen.

De nettowinst zakte 18 procent tot 668 miljoen euro. De winst per aandeel daalde 18 procent tot 0,56 euro. De omzet steeg tot 5,8 miljard euro, waarbij de inkomsten uit cloud activiteit­en krap 30 procent toenamen. Het bedrijfsre­sultaat daalde echter met 27 procent naar 926 miljoen euro. De daling werd veroorzaak­t door een sterke stijging van herstructu­reringskos­ten en beloningen in het tweede kwartaal.

“We verwachten een aanhoudend momentum in de tweede helft van het jaar en hebben voldoende vertrouwen om onze guidance voor het volledige jaar te verhogen. SAP stond er nooit beter voor dan nu,” zei CEO Bill McDermott.

De outlook van SAP is gebaseerd op boekhoudre­gels die niet door Internatio­nal Financial Reporting Standards (IFRS) worden erkend. SAP rekent dit jaar op een non-IFRS omzet van 23,3 miljard tot 23,8 miljard euro. Eerder werd uitgegaan van 23,3 miljard tot 23,7 miljard euro. In 2016 bedroeg de non-IFRS omzet 22,1 miljard euro.

Het non-IFRS bedrijfsre­sultaat zal volgens de verwachtin­g uitkomen tussen de 6,8 miljard en 7,0 miljard euro. Deze verwachtin­g bleef ongewijzig­d. Dit resultaat kwam in 2016 uit op 6,63 miljard euro. Het aandeel SAP sloot woensdag in Frankfurt 1,7 procent hoger.

(Beursduive­l/Foto: NU.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname