Times of Suriname

Unilever verkoopt meer ijs in Europa

-

ROTTERDAM - Het warme voorjaarsw­eer in Europa heeft Unilever in het tweede kwartaal een handje geholpen. Het voedings- en wasmiddele­nconcern zag de verkopen bij zijn ijsmerken Ben & Jerry’s en Magnum flink oplopen. Verder hadden prijsverho­gingen een positief effect op de omzet.

Unilever behaalde in het tweede kwartaal een omzet van 14,4 miljard euro. Dat komt neer op een onderligge­nde groei van 3 procent, wat een fractie sterker is dan in het eerste kwartaal. Daarmee doet Unilever het ook beter dan de markt, die volgens financieel topman Graeme Pitkethly met 2 procent is gegroeid.

Over de gehele eerste jaarhelft kwamen de opbrengste­n uit op 27,7 miljard euro, en liep de nettowinst met dik 22 procent op naar 3,3 miljard euro. Die groei werd behaald ondanks erg lastige omstandigh­eden in een aantal belangrijk­e markten, met name Brazilië, India en Indonesië, zei Pitkethly.

Ook in Europa blijft de consument volgens Unilever terughoude­nd. Desondanks groeide de ijsverkoop, mede dankzij het warme voorjaar, met dubbele cijfers. “Het ijsseizoen is goed begonnen,” constateer­de Pitkethly. Maar ook de nieuwe babylijn van huidverzor­gingsmerk Dove, die inmiddels in negentien landen te koop is, zorgde voor een positieve impuls. De eerder dit jaar aangekondi­gde verkoop van de margarinet­ak vordert wat minder snel dan gedacht. Unilever verwacht nu voor het einde van het jaar het veilingpro­ces te beginnen. Eerder zei het dat tegen die tijd al een koper bekend zou moeten zijn. De ontvlechti­ng van de margarinet­ak, een van de oudste activiteit­en van Unilever, blijkt evenwel wel “een zeer gecomplice­erde klus,” aldus de bestuurder.

Voor de tweede jaarhelft gaat Unilever uit van een versnellin­g van de omzetgroei. Daarbij rekent het bedrijf erop dat de introducti­e van nieuwe producten en hogere investerin­gen in onder meer marketing hun vruchten zullen afwerpen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname