Times of Suriname

Acht uur durende film met schapen moet saaiste film ooit worden

-

Een acht uur durende slow motion film met alleen maar schapen. Het zou volgens de makers van Baa Baa Land de allersaais­te film ooit zijn, en dat is nou net de bedoeling. “In een wereld van stress en een constante stroom aan informatie, rusteloze nachten en nerveuze dagen, komt eindelijk het moment om tot rust te komen en te ademen”, klinkt een stem in de trailer die gisteren werd uitgebrach­t. Tijdens Baa Baa Land kun je acht uur lang kijken naar slow motion beelden van schapen in Engeland. Niks meer en niks minder.

Baa Baa Land is het meest recente voorbeeld van het succesvoll­e ‘slow tv’. Een trend waar ook Netflix zich sinds vorig jaar actief mee bezig houdt. Uren kijken naar zwemmende vissen, brandende haardvuren of breiende mensen. In Noorwegen is het een enorme hit.

Rune Moklebust, een Noorse maker van slow tv, denkt dat het ontspannen­de effect echt iets is wat mensen aanspreekt. “Er gaat een zeer rustgevend effect van dit soort beelden uit”, zegt Moklebust. “Het lijkt een beetje op mindfulnes­s of yoga.”

Het is dan ook niet verrassend dat de makers van de schapenfil­m ook de ontwikkela­ars zijn van de populaire meditatie-app Calm. En of je de schapen nou telt, of gewoon rustig bekijkt, voor de producers is het vooral de bedoeling dat je je niet druk maakt en relaxt. “Ga zitten, kom tot rust, en laat je gedachtes afdrijven naar... schapen.’’ De film zal in september in Londen in première gaan, de precieze datum is nog niet bekend gemaakt.

(Rtl nieuws/ Foto:rtl nieuws.nl) Juno Violet Temple (Londen, 21 juli 1989) is een Engels actrice. Zelf maakte ze haar eerste filmversch­ijning in Pandaemoni­um (2000). Haar tweede rol kreeg ze in 2006. In dit jaar speelde ze tegenover Judi Dench en Cate Blanchett in de Oscargenom­ineerde Notes on a Scandal. Een jaar later was ze naast Keira Knightley en Saoirse Ronan te zien in de kritisch geprezen Atonement (2007). (Foto: The Film Stage.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname