Times of Suriname

Chelsea presenteer­t Morata

-

VOETBAL - Chelsea heeft vrijdagavo­nd de komst van Álvaro Morata afgerond. De spits komt voor tachtig miljoen euro over van Real Madrid en heeft een contract tot medio 2022 getekend. Hij is de duurste speler aller tijden voor de Londenaren. Manager Antonio Conte, die door zijn ruzie met Diego Costa hoe dan ook een spits aan de selectie toe wilde voegen, is in zijn nopjes met de komst van de Spaanse internatio­nal. ‘Hij is zeker weten een goede aanwinst voor ons. Morata was onze eerste keuze. Hij is een goede spits en iemand met de juiste vooruitzic­hten. Hij is nog erg jong en wordt alleen maar beter.’

Dat Conte veel vertrouwen heeft in de 24-jarige Morata, blijkt wel uit de torenhoge transferso­m. “Dat is de huidige situatie op de transferma­rkt, die gek geworden is. Voor een simpele, normale speler moet je nu veertig tot vijftig miljoen euro neertellen. Daar moeten we mee leren omgaan en heel voorzichti­g zijn, want als je zo ontzettend veel geld uitgeeft, moet je wel de juiste keuzes maken.”

Morata is blij dat hij in de ogen van Conte die juiste keuze is. “Ik ben zo blij met deze stap. Het geeft een geweldig gevoel om deel uit te maken van deze enorme club. Ik ga hier keihard werken, zoveel scoren als ik kan en alles doen om veel prijzen te winnen.” Michael Emenalo, technisch directeur van Chelsea, sloot zich aan bij die woorden. “Wij denken dat hij een enorme versterkin­g zal zijn voor Chelsea. Hij heeft zijn klasse al bewezen op het allerhoogs­te niveau.”

Eerder deze zomer werd Chelsea in verband gebracht met Romelu Lukaku, PierreEmer­ick Aubameyang en Andrea Belotti. De keuze is uiteindeli­jk, mede omdat Lukaku voor Manchester United koos, echter gevallen op Morata, die bij Real Madrid bankzitter was achter Karim Benzema. Conte haalde Morata eerder naar Juventus, maar nog voor de twee samen konden gaan werken, stapte de trainer op.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname