Times of Suriname

Lichte omzetgroei notenhuis Acomo

-

AMSTERDAM - Handelshui­s Acomo heeft over zijn eerste halfjaar een lichte hogere omzet en winst geboekt, afgezet tegen dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldde het concern dat gespeciali­seerd is in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsin­grediënten donderdag nabeurs. Netto bleef de halfjaarwi­nst vlak bij 17,2 miljoen euro, naast de omzetgroei van 354,2 miljoen euro komend van 341,8 miljoen euro (+4%) in de eerste zes maanden van 2016. Voor specerijen en noten was 2016 een recordjaar. De solvabilit­eit verbeterde nu tot 53,4%, tegen 49,6% vorig jaar. kwartaal het Edense familiebed­rijf Delinuts, eveneens leverancie­r van noten maar ook zuidvrucht­en, met rond 70 milioen euro jaaromzet. door droogte in het Amazone-gebied. Amsterdam Commoditie­s (Acomo) gaf begin dit jaar 15% meer dividend bij 1,15 euro per aandeel. Het concern ging toen uit van een jaaromzets­tijging met 7%. Volgens ING destijds een voorspelli­ng die onder druk is komen te staan. Begin dit jaar vielen de resultaten tegen, maar die trekken aan, aldus Goldschemd­ing.

meldde Acomo over het eerste halfjaar met een 1% afgenomen winst per aandeel 0,40 euro interim-dividend, hetzelfde als vorig jaar. Binnen de divisie eetbare zaden werden de resultaten verbeterd, die werden destijds echter negatief geraakt door mindere opbrengste­n bij de verkopen van noten en thee.

(De Telegraaf.nl/Foto: De

Telegraaf.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname