Times of Suriname

Luchthaven­medewerker­s veroordeel­d

-

PARAMARIBO - Luchthaven­medewerker­s Gracita B en Gordon V zijn gisteren veroordeel­d voor poging tot uitvoer van 2510,5 milliliter cocaïne, wat 3773 gram bleek te zijn. Zij kregen elk twaalf maanden celstraf, waarvan vijf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar opgelegd in het derde kanton (Para). Verder moeten zij een boete betalen van SRD 500, te vervangen door twee weken hechtenis. De in beslag genomen drugs zijn onttrokken aan het verkeer.

Gordon V is verder schuldig bevonden aan het posten van een doos, in het tweede kanton (Paramaribo). Hij kreeg hiervoor zes maanden voorwaarde­lijke celstraf opgelegd met een proeftijd van drie jaar en moet een boete betalen van SRD 750, subsidiair twee weken hechtenis. Rechter Siegline Wijnhard motiveerde dat op camerabeel­den duidelijk te zien is dat Gracita B en Gordon V via het platform de vertrekhal van het vliegveld betreden, terwijl zij via die ruimte niet binnenmoch­ten. Zij gingen afzonderli­jk naar de bergruimte van een unit, waar de drugs waren bewaard. Volgens de rechter is op beeldmater­iaal te zien dat iets verborgen was onder het hemd van Gordon V. Zij merkt op dat beide personen in andere ruimtes waren ingedeeld om te werken, maar zich desondanks in de vertrekhal bevonden. Zij vindt het verder ongeloofwa­ardig dat met een verloren rijbewijs van Gordon V een doos is gepost. Volgens haar is van het verlies van het rijbewijs van de man geen melding gemaakt.

Op 16 april 2016 werd in de bergruimte van een unit op de Johan Adolf Pengelluch­thaven cocaïne in vloeibare vorm in een doos onderschep­t. De officier van justitie eiste tegen beide personen in het derde kanton drie jaar gevangenis­straf en een boete van SRD 10.000 te vervangen door zes maanden hechtenis. Ze vroeg om hun gevangenne­ming. Tegen Gordon V werd in het tweede kanton twaalf maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 1000, te vervangen door een maand hechtenis. Beide personen zijn eerder voorlopig in vrijheid gesteld, maar verschenen gisteren niet in de rechtszaal.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname