Times of Suriname

Verdachte dubbele moord blijft in voorarrest

-

PARAMARIBO - Arturo P, die verdacht wordt van de moord op Maria Martins Da Silva en Melvin Fraser in het Oelemarieg­ebied op 28 juni 2016, blijft in voorarrest. Rechter Siegline Wijnhard wees gisteren het verzoek af om de man voorlopig in vrijheid te stellen. Volgens haar staan de ernstige bezwaren nog overeind. Bovendien gaat het om twee levensbero­vingen.

Naar aanleiding van de eerder gemaakte opmerkinge­n door Arturo P, wil de magistraat enkele getuigen a decharge horen op 14 augustus. Arturo P beweert niet te weten wat met Maria Martins Da Silva is gebeurd. Hij wil dat de partner van de vrouw en een bewaker worden gehoord in de rechtszaal. “Ik was onder druk gezet. Mensen logen om mij in problemen te brengen”, zegt Arturo P. Zijn raadsliede­n vroegen in hun pleidooi vrijspraak en ontslag van alle rechtsverv­olging. Zij geven aan dat hun cliënt ontkent schuldig te zijn aan de moord op de vrouw.

Arturo P kreeg die dag seks met Martins Da Silva en viel daarna in slaap. Toen hij wakker werd trof hij het levenloze lichaam van de vrouw aan. Hij beweert een black-out te hebben gehad. De verdedigin­g zegt dat het slachtoffe­r twee bijtwonden had. Volgens haar vond geen onderzoek plaats naar het gebit van de man om te kijken of er een match is met de bijtwonden van de vrouw. Nadat Arturo P de vrouw dood zag, ging hij naar de rivierzijd­e. Daar zag hij Fraser, die hem voor sukkel uitmaakte. Er ontstond een worsteling tussen beide mannen. De verdachte maakte een mes van het slachtoffe­r afhandig, waarmee hij hem verwondde. Fraser werd dodelijk geraakt in zijn hals. De advocaten vinden dat er sprake is van noodweer en dat Arturo P uit noodzakeli­jke verdedigin­g handelde.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname