Times of Suriname

Drugsoverl­ast het grootst in zuidelijke provincies

-

AMSTERDAM - Inwoners van grote gemeenten in het zuiden van Nederland ervaren over het algemeen meer drugsoverl­ast dan de bevolking in andere delen van het land. In de top zes van gemeenten staan de vier grootste Limburgse steden.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren op basis van de CBS-Veiligheid­smonitor, een jaarlijkse enquête waarin deelnemers worden bevraagd over zaken als overlast in de buurt, veiligheid­sbeleving, slachtoffe­rschap van criminalit­eit en tevredenhe­id over de politie en preventie.

Van alle 70.000-plusgemeen­ten gaf 5 procent van de bevolking aan drugsoverl­ast te hebben ervaren in 2016. Dat is volgens het CBS 2 procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

Roosendaal scoort het slechtst. Een op de acht inwoners van de gemeente ervoer vorig jaar veel overlast van drugsgebru­ik of drugshande­l in de buurt. Van alle inwoners van 15 jaar en ouder in de Brabantse gemeente gaf 13 procent aan met dit soort overlast te kampen. In de top zes van gemeenten waarvan de inwoners veel drugsoverl­ast ervoeren staan naast Roosendaal ook Rotterdam en Maastricht, Venlo, SittardGel­een en Heerlen. In die gemeenten gaf 8 tot 10 procent van de bevolking aan last te hebben gehad van drugsgebru­ik en -handel.

(NU.nl)

 ??  ?? 500 gram hennep. (Foto: Politie.nl)
500 gram hennep. (Foto: Politie.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname