Times of Suriname

Treitervlo­gger Ismail Ilgün niet vervolgd

-

ZAANDAM - Treitervlo­gger Ismail Ilgün wordt niet vervolgd, maar hij moet wel zijn excuses aanbieden in onder meer een vlog. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren bepaald. De twintigjar­ige Ilgün kwam vorig jaar zomer in het nieuws met de vlogs die hij maakte in de wijk Poelenburg in zijn woonplaats Zaandam. Hij beledigde mensen in zijn filmpjes en viel samen met zijn vrienden mensen lastig bij het winkelcent­rum waar ze rondhingen. Het OM verwijt hem onder meer opruiing, belediging van het openbaar gezag en het opzettelij­k aantasten van de eer of goede naam van anderen. Ilgün werd vorig jaar september opgepakt en heeft toen een aantal dagen vastgezete­n. De vlogger heeft inmiddels meerdere keren zijn spijt betuigd. Mede daarom besluit het OM hem niet te vervolgen, maar hij moet wel excuusgesp­rekken gaan voeren en een excuus-vlog maken voor de bewoners van Poelenburg en de politie. “Als de vlogger aan al deze voorwaarde­n heeft voldaan voor september 2017, wordt de zaak tegen hem gesloten”, aldus het OM.

Het OM is naar eigen zeggen tevreden met de positieve weg die de vlogger is ingeslagen: hij is niet teruggeval­len in strafbaar gedrag, heeft publiekeli­jk spijt betuigd en is op eigen initiatief in gesprek gegaan met de wijkagent. “Zijn bekendheid zet hij al enige tijd op een goede manier in voor de maatschapp­ij. Zo maakt hij vlogs over achterstan­dswijken die hij op een positieve manier in beeld probeert te brengen.”

Ook komt hij tijdens festival Lowlands begin augustus vertellen over wat het met hem deed dat heel Nederland over hem heen viel na zijn opruiende filmpjes.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname