Times of Suriname

Man United wint na strafschop­penserie van Real

-

VOETBAL - De wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester United op de Internatio­nal Champions Cup heeft na negentig minuten spelen geen winnaar opgeleverd. In Santa Clara werd het 1-1 door doelpunten van Jesse Lingard en Casemiro. Vlak voor rust kwamen the Red Devils op voorsprong, waarna Real in de tweede helft via een penalty langszij kwam. Na strafschop­pen mocht Manchester United zich de uiteindeli­jke winnaar noemen.

Aan de kant van Manchester United begon Timothy FosuMensah vanuit de basis, Daley Blind startte op de bank. De Oranje-internatio­nal kreeg in de tweede helft speelminut­en, terwijl Fosu-Mensah na 45 minuten, net als zeven ploeggenot­en, al mocht gaan douchen. Net als José Mourinho wisselde ook Real Madridtrai­ner Zinédine Zidane gretig: in de tweede helft stelde de Fransman een compleet nieuw elftal op.

Bij aanvang van de tweede helft was de stand al 0-1. Jesse Lingard had zijn ploeg op voorsprong geschoten, na fantastisc­h voorbereid­end werk van Martial. De Franse buitenspel­er speelde vanaf de linkerkant drie verdediger­s van Real Madrid uit en leverde een prima pass af op Lingard, voor wie het een koud kunstje was om de bal achter Keylor Navas te werken.

De stand werd twintig minuten voor tijd gelijkgetr­okken door Casemiro. Hij schoot de bal vanaf elf meter onhoudbaar achter invaller David de Gea. De strafschop werd veroorzaak­t door miljoenena­ankoop Victor Lindelöf, die Theo Hernández in het zestienmet­ergebied opzichtig en hardhandig tegen de vlakte schopte. Real was uiteindeli­jk nog dicht bij de overwinnin­g, maar door goed keeperswer­k van De Gea bleef het gelijk. In de strafschop­penserie werden veel pingels gemist. Namens Real mistten Mateo Kovacic, Oscar Rodriguez Arnaiz, Hernández en Casemiro, terwijl bij United Martial, Scott McTominay en Lindelöf niet raak schoten. Henrikh Mkhitaryan en Daley Blind deden dat wel, waardoor de zege voor United een feit was.