Times of Suriname

Manchester City maakt van Mendy duurste verdediger

-

VOETBAL - De transfer van Benjamin Mendy naar Manchester City hing al geruime tijd in de lucht en maandag is de kogel eindelijk door de kerk gegaan. The Sky Blues hebben via de officiële kanalen bekend gemaakt dat de Fransman zijn krabbel heeft gezet onder een vijfjarig contract in het Etihad Stadium. De van AS Monaco overgenome­n linksback lost met een transferso­m van ruim 58 miljoen euro Kyle Walker af als duurste verdediger aller tijden. City betaalde Tottenham Hotspur vorige week 51 miljoen euro voor de rechtsback.

Technisch directeur Txiki Begiristai­n is blij met de komst van de Fransman: “Benjamin heeft alle kwaliteite­n dat we zoeken in een back. Voor zo een jonge speler heeft hij al heel veel op topniveau gespeeld. Hij is ongetwijfe­ld een van de beste backs ter wereld. Hij was tevens onze nummer één doelwit voor die positie. We zijn ontzettend blij dat hij nu bij City zit en is een welkome aanvulling van de selectie.”

De 23-jarige Mendy maakte een jaar geleden voor dertien miljoen euro de overstap van Olympique Marseille naar Monaco, waar hij in het kampioensj­aar een belangrijk­e rol vervulde. City heeft genoeg ruimte in de selectie, aangezien de club deze zomer afscheid heeft genomen van onder meer Gaël Clichy, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta en Aleksandar Kolarov. Guardiola kreeg daar tot dusver Kyle Walker en Danilo voor terug en nu volgt dus ook Mendy.

(VZ) Manchester City heeft 58 miljoen euro aan AS Monaco betaald voor Benjamin Mendy, waardoor hij de duurste verdediger aller tijden is geworden. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname