Times of Suriname

Ambassador­s TT Cup van start

-

TAFELTENNI­S - De Surinaamse Tafel Tennis Bond is in samenwerki­ng met de Chinese Vereniging Witte Lotus en de Chinese ambassade op 9 juli gestart met de Ambassador­s TT Cup. Dit toernooi is een initiatief van de Chinese ambassadeu­r hier te lande en wordt mede gesponsord door the Southern Comercial Bank.

Tijdens dit toernooi wordt er gespeeld in vijf categorieë­n en de wedstrijde­n zijn verspreid over vijf speeldagen, waarbij alle finales op de residentie van de Chinese ambassadeu­r worden afgewerkt. Op de eerste speeldag werd gespeeld in de U-13- en U-18-klasse. Vrijwel alle opkomende spelers wilden liever spelen in de U-18-klasse en deden hun best om van de sterke Adesh Jawahir en Kono Abas te winnen. Het heeft echter niet mogen baten. In de U-13 klasse werd een round robin afgedraaid, waarbij drie spelers tegen elkaar uitkwamen.

De spelers die op de dag van de finale tegen elkaar zullen uitkomen zijn: U-13: Bhojwani Adiel en Gyan Gangeram-Panday en in de U-18, zoals een beetje verwacht, Jawahir tegen Abas. Op de tweede speeldag kwamen de spelers uit de U-11 en U-15 in actie. Vanwege het feit dat alle spelers in de U-11-klasse in de round robin elk 1 wedstrijd hebben gewonnen, moeten de resultaten worden afgewacht van de spelers die hun tweede wedstrijd moeten spelen. Bij de U-15 komen in de finale tegenover elkaar uit: Adiel en Kunsh Moolchanda­ni. Op de derde speeldag werd in de openklasse gespeeld en kwam het grootste aantal spelers zich aanmelden (19). Er werd in poule-verband gespeeld, waarbij de nummers 1 en 2 naar de volgende ronde doorstrome­n. De partijen zijn tot de kwartfinal­es afgewerkt en de navolgende spelers gaan over: Abas, Jawahir, Maurice Lie, Court Uhlenkamp, Moolchanda­ni, Harvey van Bosse en Wu Chun Yau.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname