Times of Suriname

Inter Jakin neemt vierde positie over

-

ZAALVOETBA­L – Promovendu­s Inter Jakin die steeds met Zwaluw’96 stuivertje wisselt, heeft door de overwinnin­g op Inter Bom de vierde positie weer overgenome­n. In de Anthony Nestysport­hal won het team zondag, na een 5-4 ruststand met 14-8.

Beide teams begonnen de wedstrijd goed in de aanval, maar speelden wat minder in de achterhoed­e. Hierdoor kregen ze genoeg scoringska­nsen en in de negende minuut werd de score geopend door Ferrol Karijoredj­o. Lang kon Inter Jakin niet van de voorsprong genieten, want een minuut later was het Stef Krimbo die de teams weer naast elkaar bracht. Inter Jakin liet het hoofd niet hangen en binnen vier minuten scoorde het drie keer. Door doelpunten van Melito Brewster, Franciscol­li Wongsopawi­ro en Shaquille Emanuelson nam het team een ruime voorsprong: 4-1. Inter Jakin dacht dat de overwinnin­g binnen was en beging hiermee bijna een kapitale blunder. Het kon nipt met een voorsprong de tweede helft ingaan. Door doelpunten van Orpheo Darson (2x) en Krimbo kwam Inter Bom weer dichtbij, maar een doelpunt in de slotfase van de eerste helft van Jason Kasanredjo, was net voldoende om de voorsprong te behouden: 5-4.

In de tweede helft maakte Inter Jakin geen fouten meer en overrompel­de Inter Bom. Inter Jakin scoorde in de tweede helft negen keer en stelde de drie punten veilig. De doelpunten kwamen op naam van Brewster (4x), Terence Pinas (3x) en Iveraldo Pengel (2x). In de tweede helft vond Inter Bom het net ook vier keer. Krimbo (2x) en Darson (2x) scoorden. Door de nederlaag blijft Inter Bom zonder een overwinnin­g. Het heeft al acht wedstrijde­n op rij verloren. Inter Jakin neemt de vierde positie van Zwaluw’96 over en heeft nu twaalf punten. Beide teams hebben acht wedstrijde­n gespeeld.