Times of Suriname

Juventus heeft zevende zomeraanwi­nst binnen

-

VOETBAL - Juventus heeft de zevende zomeraanwi­nst definitief binnen. De kampioen van Italië maakt via de officiële kanalen melding van de komst van Federico Bernardesc­hi. Met de transfer is een bedrag van veertig miljoen euro gemoeid, exclusief variabelen. Bovendien heeft Fiorentina een doorverkoo­ppercentag­e van tien procent bedongen, tot een maximum van vijf miljoen euro. Bernardesc­hi tekent voor vijf seizoenen in Turijn. De aanvaller was al wekenlang een belangrijk doelwit van Juventus, maar de onderhande­lingen met Fiorentina verliepen moeizaam. Vorige week kwam er alsnog een doorbraak, nadat beide clubs overeenste­mming bereikten. Zelf was Bernardesc­hi al akkoord over een jaarsalari­s van naar verluidt vier miljoen euro. Het was dus enkel wachten op witte rook van de clubs. Maandagoch­tend meldde Juventus al dat Bernardesc­hi de medische keuring doorliep op J Medical en die heeft geen problemen aan het licht gebracht.

De 23-jarige smaakmaker is een exponent uit de jeugdoplei­ding van Fiorentina. Hij kwam sinds 2013 tot 72 duels voor La Viola in de Serie A, waarin hij 14 keer scoorde. In het seizoen 2013/14 werd Bernardesc­hi verhuurd aan Crotone.

De buitenspel­er maakte bij het afgelopen EK Onder-21 indruk bij de nationale ploeg van Italië en mede daardoor was vertrek onvermijde­lijk. Behalve Juventus hadden ook Internazio­nale, Arsenal, Manchester City en Chelsea interesse, maar de voorkeur van Bernardesc­hi zou altijd bij de Oude Dame hebben gelegen. De verliezend Champions League-finalist van het afgelopen seizoen hoopte hem nog voor het vertrek naar de Verenigde Staten te kunnen vastleggen, maar de aanwinst zal spoedig aansluiten en kan over drie dagen mogelijk al debuteren in de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Hij wordt na Mehdi Benatia, Wojciech Szczesny, Mattia De Sciglio, Rodrigo Bentancur, de definitief overgenome­n Juan Cuadrado en huurling Douglas Costa de zevende aanwinst voor trainer Massimilia­no Allegri.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname