Times of Suriname

Mengao weer aan kop

-

ZAALVOETBA­L – Mengao staat weer alleen aan kop, na de overwinnin­g op The Lions in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Door de overwinnin­g (8-3) van zondag in de Anthony Nestysport­hal bezet het team nu de eerste plaats met 21 punten, terwijl The Lions blijft steken op vijftien punten. Titelverde­diger Styx-KG bezet de tweede plaats met achttien punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Mengao. In de beginfase vielen al twee doelpunten. Leandro Damasceno opende in de vierde minuut de score voor Mengao, waarna twee minuten later Mengalvio Ceder de teams weer op gelijke hoogte bracht: 1-1. Hierna hebben beide teams kansen gehad, maar die werden niet allemaal benut. Vooral The Lions had de betere kansen. Mengao kon een paar kansen wel omzetten in doelpunten en ging hierdoor de rust in met een ruime voorsprong: 3-1. In de elfde minuut gaf Gregory Righters zijn team de voorsprong, waarna Jermaine van Dijk het derde doelpunt maakte.

In de tweede helft begonnen de teams heel agressief en het duurde niet lang voordat er twee doelpunten vielen. Romano Holtuin scoorde voor The Lions, terwijl Miquel Harderwijk het net vond voor Mengao: 4-2. The Lions begon meer grip te krijgen op de wedstrijd en was dichtbij om de achterstan­d verder te verkleinen. Het team kreeg echter in de 30ste minuut een domper te verwerken, toen Giovanni Drenthe zijn tweede gele kaart, dus rood kreeg. The Lions moest hierdoor twee minuten spelen met een man minder en hun aanvallend spel heeft hieronder geleden. Het team verdedigde wel goed in de twee minuten, maar dat eiste ook zijn tol in de vorm van vermoeidhe­id. Mengao maakte gretig gebruik van de man-meer-situatie en scoorde vier keer. Vernon Etnel, Severio Kanali, Damasceno en Righters waren de doelpunten­makers. The Lions scoorde ook nog een keer. Het doelpunt werd gemaakt door Ceder.