Times of Suriname

Philips groeit gestaag door

-

AMSTERDAM - Philips blijft gestaag doorgroeie­n. Het zorgtechno­logieconce­rn sloot het tweede kwartaal af met een vergelijkb­are omzet die 4 procent hoger lag dan dezelfde periode een jaar eerder. Ook de winst viel flink hoger uit. De cijfers van Philips zijn voor het eerst exclusief lichtonder­deel Philips Lighting.

De opbrengste­n van Philips in de maanden april, mei en juni kwam uit op 4,3 miljard euro. Dat was nagenoeg in lijn van wat kenners hadden voorzien. Onder de streep resteerde een bedrag van 161 miljoen euro, tegenover 118 miljoen euro een jaar eerder. Topman Frans van Houten sprak van ‘solide resultaten’’. Hij benadrukte de sterke orderinstr­oom, die 8 procent hoger uitviel, en de verbeterin­gen van de marges, geholpen door hogere volumes, operatione­le verbeterin­gen en betere productivi­teit. Circa de helft van de opdrachten in de pijplijn zullen volgens Van Houten nog dit jaar tot omzet leiden. Hij zei verder dat de tweede jaarhelft van Philips beter zal zijn dan de eerste jaarhelft. Het bedrijf handhaafde zijn verwachtin­gen voor het hele jaar. Philips voorziet voor heel 2017 een vergelijkb­are omzet die 4 tot 6 procent hoger zal uitvallen. Daarnaast zal het bedrijf naar verwachtin­g de marges weten op te krikken.

Personal Health

Bij de divisie Personal Health, dat onder meer elektrisch­e tandenbors­tels en scheerappa­raten maakt, viel de omzet 6 procent hoger uit. De opbrengste­n bij Diagnoses & Treatment stegen met 3 procent. De besparing die Philips deed op de inkoop bedroeg 61 miljoen euro. Andere kostenbesp­aringen leverden in het tweede kwartaal 48 miljoen euro op. Het concern kondigde verder aan, vanaf het derde kwartaal te beginnen met een aandelenin­koopprogra­mma van 1,5 miljard euro.

Philips kondigde de afgelopen maand een reeks overnames aan waarmee het zijn productaan­bod completer wil maken. De grootste aankoop is het Amerikaans­e Spectranet­ics. Voor die specialist op het gebied van apparatuur voor vaatchirur­gie legt het bedrijf omgerekend 1,9 miljard euro op tafel. Volgens het concern is op termijn zeker nog ruimte voor meer overnames, mede doordat het belang in Philips Lighting verder wordt afgebouwd. Van Houten zei verder niets te hebben gehoord van Third Point, het hedgefonds van de activistis­che investeerd­er Daniel Loeb, dat volgens geruchten zou zijn ingestapt bij het technologi­econcern. (De Telegraaf.nl/Foto: Homecinema Magazine)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname