Times of Suriname

Winst Ryanair neemt vlucht

-

DUBLIN - Prijsvecht­er Ryanair heeft een sterk financieel kwartaal gedraaid, vooral dankzij goede boekingen voor zomervakan­ties. De nettowinst van de Ierse luchtvaart­maatschapp­ij ging in het eerste kwartaal van het boekjaar met meer dan de helft (55 procent) omhoog tot 397 miljoen euro, maakte Ryanair gisteren bekend.

Het resultaat was veel beter dan verwacht. Analisten rekenden in doorsnee op een nettowinst van 342 miljoen euro. Ryanair waarschuwt wel voor toenemende concurrent­ie in de rest van het jaar. Het concern voorziet dat de tarieven van vliegticke­ts onder druk komen te staan door overcapaci­teit. “Onze boekingen zijn sterk, maar we krijgen te maken met veel concurrent­ie’’, zegt financieel topman Neil Sorahan. De omzet in het eerste kwartaal ging met 13 procent omhoog tot 1,91 miljard euro. Het aantal passagiers dat met Ryanair vloog klom met 12 procent. De luchtvaart­maatschapp­ij houdt vast aan zijn eerdere winstverwa­chting voor heel het jaar. Het bedrijf voorziet een nettowinst van tussen de 1,4 en 1,45 miljard euro. Een jaar bedroeg de winst 1,32 miljard euro.

Ryanair klaagde eerder deze maand dat het verder wil groeien in Nederland maar dat het de daarvoor benodigde start- en landingsti­jden niet krijgt. De prijsvecht­er vermoedt dat de Nederlands­e overheid KLM en Transavia wil beschermen. Ryanair gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Europese Commissie.

(De Telegraaf.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname