Times of Suriname

Slimme assistent Bixby spreekt Engels

-

Bixby, de slimme hulp van Samsung, kan voortaan ook Engels spreken en begrijpen. Daarmee is de weg vrij om de assistent ook buiten thuisland Zuid-Korea in te zetten. Samsung had veel moeite om het systeem Engels onder de knie te laten krijgen. Een bijzonder originele game die woordpuzze­ls mengt met een soort Bixby spreekt Amerikaans Engels en zit in een update die woensdag wordt vrijgegeve­n voor de Galaxy S8 en S8 Plus in de Verenigde Staten. Andere talen en apparaten volgen in de toekomst. Zo moet de slimme Samsungspe­aker sudoku. Sidewords is bewust ontworpen als een rustgevend tijdverdri­jf. Er loopt geen timer mee, je zoekt gewoon lekker naar de oplossinge­n van de puzzel. Die puzzels bestaan uit een raster met bovenaan een horizontaa­l woord, en links een verticaal woord. Door letters uit beide woorden te combineren op de plekken waar ze samenkomen, maak je nieuwe woorden. Een beetje zoals je bij sudoku met cijfers doet dus.

Net als bij sudoku is de puzzel pas opgelost als het hele raster is ingevuld. Dat invullen gaat bij Sidewords afhankelij­k van de lengte van het woord. Korte woordjes zijn maar goed voor één of twee blokjes, lange woorden voor wel zes of acht blokjes. Een geinig spel waarmee je weer eens op een andere manier tegen de samenstell­ing van woorden aankijkt.

Foto: Nintendo

YouTube) Vega ook Bixby krijgen. Mogelijk komt de hulp ook op bijvoorbee­ld Samsung-koelkasten. Samsung heeft de techniek achter Bixby deels zelf ontwikkeld (S Voice) en deels gekocht. Samsung nam vorig jaar het bedrijf achter spraakassi­stent Viv over. Het saillante daaraan is dat de mensen achter Viv eerder spraakassi­stent Siri ontwikkeld­en, die door Apple werd gekocht. Bixby moet een concurrent van bijvoorbee­ld Siri (Apple), Assistant (Google), Alexa (Amazon) en Cortana (Microsoft) worden. (De Telegraaf/ Foto: YouTube)

 ??  ?? (NU.nl/ Everything/
(NU.nl/ Everything/
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname