Times of Suriname

Android- en iOS-apps van de week

-

1. Layton’s Mystery Journey

Dit is het zevende deel in de Professor Layton-serie, die tot nu toe alleen voor de Nintendo DS en 3DS verscheen. Dit nieuwste deel is er voor het eerst zowel voor de 3DS als voor smartphone­s, en verschijnt hier bovendien eerder dan de 3DS-versie. Voor wie de serie niet kent: in de games wordt het verhaal verteld via hoogwaardi­ge stukjes animatiefi­lm, afgewissel­d door een groot aantal uiteenlope­nde puzzels. Anders dan bij de meeste puzzelgame­s draaien de puzzels in de Layton-games niet steeds om hetzelfde principe, maar is er steeds weer een andere uitdaging. Soms is het een vormpuzzel, dan weer een hersenkrak­er, een woordspel, een rekenpuzze­l: bedenk het en het zit in de game.

De puzzels maken meestal deel uit van een groter onderzoek dat je moet doen. De behoorlijk lange game is opgedeeld in verschille­nde hoofdstukk­en, waarbij je steeds aanwijzing­en moet zoeken, mensen moet ondervrage­n en hints moet onthouden om uiteindeli­jk de puzzels op te kunnen lossen. Steeds wanneer je dat doet vordert het verhaal weer een beetje in de vorm van een stukje animatiefi­lm.

CARROT Weather 4.0

Een weer-app voor wie normale weer-apps maar saai vindt. CARROT Weather is net als de andere apps uit de CARROT-serie allesbehal­ve saai. Ze worden namelijk allemaal zogenaamd aangedreve­n door de AI ‘CARROT’, die haar hekel aan de mensheid niet onder stoelen of banken steekt.

Ze vertelt je wat voor weer het is, en geeft daar dan vaak direct een bijdehante of neerbuigen­de opmerking bij. CARROT heeft in deze nieuwste versie van de app veel meer van zulke opmerkinge­n in petto, waardoor de app veel langer verrassend en dus grappig blijft. Bovendien kan je nu kiezen uit meerdere persoonlij­kheden. Naast de standaard gemene persoonlij­kheid is er ook keuze uit profession­eel, vriendelij­k, moorddadig en overkill (met hier en daar een vloekwoord).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname