Times of Suriname

KILOMETERS­LANGE fiLE VANWEGE MODDER op Van ’t Hogerhuyss­traat

- Uit een truck kwam gisteren een grote hoeveelhei­d modder te vallen op de Van ’t Hogerhuyss­traat, waardoor er slipgevaar ontstond. De brandweer zette een graafmachi­ne in om de modder op te ruimen. Op de weg ontstond een kilometers­lange file. (Action-foto:

PARAMARIBO – Een groot deel van de riviermodd­er die in een truck werd vervoerd, viel gisteren op het wegdek van de Van ’t Hogerhuyss­traat. De modder lag verspreid over meer dan vijftig meter en daardoor werd een kilometers­lange file veroorzaak­t.

De truck met de riviermodd­er kwam vanaf een terrein om via de rotonde richting het Molenpad te rijden. De truckbestu­urder vertelt aan de krant dat hij niet wist dat de klep van de truck openstond. De modder kwam op de weg te vallen, waardoor auto’s niet door konden. De automobili­sten konden niet over de modder rijden, omdat er slipgevaar bestond. Het verkeer vanuit de Willem Campagne-, Zwartenhov­enbrugstra­at en Martin Luther Kingweg kende als gevolg hiervan geen doorstroom. Vanaf twee uur ’s middags ontstonden er lange files. De truckbestu­urder schrok ervan dat de modder op straat kwam te vallen. Hij maakt zoiets voor het eerst mee en kon niet onder woorden brengen wat er precies was gebeurd.

De brandweer was ingeschake­ld om de weg schoon te maken. Toen de brandweerl­ieden ter plekke kwamen, constateer­den zij dat het met water spuiten van de modder niet zou lukken, omdat de weg dan te glibberig zou worden. Daarom kwam een graafmachi­ne ter plaatse om de modder op te ruimen en in een truck te laden. De brandweer hielp wel mee om de modder met spaden van de weg te halen. Vanwege het zonnige weer hoopte de brandweer dat alles zou opdrogen, waardoor er geen verder slipgevaar zou zijn. Een autobestuu­rder vertelt aan de krant dat hij langer dan twee uur in de file zat. De verkeerspo­litie was op de diverse kruisingen, om het verkeer te regelen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname