Times of Suriname

LATERIETWE­G WORDT VERDER bestraat

-

PARAMARIBO - Districtsc­ommissaris Armand Jurel heeft gisteren het startsein gegeven voor het verder bestraten van de Laterietwe­g in Para-Oost. De bestrating van ongeveer 350 meter wegdek geschiedt met ondersteun­ing van ondernemer­s in het gebied. Dit schrijft het commissari­aat in een persberich­t. De Laterietwe­g is de enige ontsluitin­gsweg van die woonomgevi­ng en is vooral bij regenweer heel slecht begaanbaar. Enkele overheidsk­antoren zoals het politiesta­tion en de poli van de Regionale Gezondheid­sdienst en drie scholen voor voortgezet onderwijs op juniorenni­veau, zullen hierdoor beter bereikbaar zijn. Deze weg is in 2007 tijdens het Wegen Proef Project van het Decentrali­zation and Local Government Strengthen­ing Program 1 (DLGP1) voor een deel bestraat en in 2013 weer voor een deel door de toenmalige districtsc­ommissaris Jerry Miranda.

Het is noodzakeli­jk dat deze weg in goede rijbare staat wordt gebracht, zodat de belangrijk­e overheidsd­iensten en scholen goed bereikbaar zijn.

De infrastruc­turele werkzaamhe­den duren 30 werkbare dagen en worden door ondernemer­s in de omgeving ondersteun­d. De ondernemin­g CCC-Group Industrial Constructi­on zal de arbeidskos­ten voor de werkzaamhe­den betalen en NV Surimar heeft de trottoirba­nden en andere hulpmiddel­en ter beschikkin­g gesteld. Het commissari­aat is ingekomen met de straattege­ls. Het werk is gegund aan Sam Contractor­s NV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname