Times of Suriname

Locadia worstelt met rol

-

VOETBAL - Jurgen Locadia is allerminst tevreden na de eerste wedstrijd van het seizoen. De aanvaller worstelt nog altijd met zijn rol op de linkerflan­k.

PSV verloor donderdaga­vond met 0-1 van Osijek in het heenduel van de Europa League-voorronde. Locadia vond zijn eigen spel, en dat van PSV als geheel, erg moeizaam. “Dat we zo weinig creëren, vind ik wel zorgwekken­d. Zeker in een thuiswedst­rijd, zeker tegen zo’n tegenstand­er”, zei Locadia tegen Voetbal Internatio­nal.

“Ik speelde zelf een ongelukkig­e wedstrijd, weet ook niet goed hoe ik me nu voel. Ik ben een spits en ik word nu afgerekend op mijn acties als buitenspel­er. Dat is balen, maar ik zal dat accepteren.” Locadia draagt zijn positie op de flank niet op als excuus. “Want dat ik niet goed speelde, lag vooral aan mezelf. Dingen die normaal wel goed gaan, gingen nu niet goed.” “Misschien wilde ik wel gewoon te graag, ik heb namelijk een hele goede voorbereid­ing gehad. Ik was denk ik te gretig.” De 23-jarige Locadia brak definitief door in seizoen 2013/14. Als spits maakte hij dat jaar zeventien doelpunten en gaf zes assists.

In seizoen 2014/15 moest hij het vooral met invalbeurt­en doen en sinds 2015/16 wordt Locadia op de flank geposteerd. Vorig seizoen was Locadia door blessurele­ed lange tijd niet inzetbaar.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname