Times of Suriname

Berghuis blijft bij Feyenoord

-

VOETBAL - Steven Berghuis is volgend seizoen ook speler van Feyenoord, zo wist Voetbal Internatio­nal gistermidd­ag te melden. De Rotterdamm­ers hebben naar verluidt een principeak­koord bereikt met Watford, de club waar de vleugelaan­valler vorig seizoen al van werd gehuurd. Berghuis wordt met een transferso­m van 6,5 miljoen euro de duurste aankoop van de landskampi­oen van deze transferpe­riode. Berghuis meldt zich naar verwachtin­g snel weer in De Kuip en is mogelijk volgende week al inzetbaar als Feyenoord het in het kader van de strijd om de Johan Cruijff Schaal opneemt tegen bekerwinna­ar Vitesse. De vleugelaan­valler wordt sinds hij na het einde van het afgelopen seizoen terugkeerd­e naar Engeland in verband gebracht met een terugkeer naar Rotterdam en Feyenoord heeft er sindsdien alles aan gedaan om tot een vergelijk te komen met the Hornets.

Berghuis werd in het afgelopen halfjaar al gehuurd van Watford en speelde met zeven doelpunten en zes assists een belangrijk­e rol in de eerste landstitel sinds 1999. De aanvaller beschikt in de Premier League nog tot een contract tot medio 2019 en Watford lijkt quitte te spelen op de Oranje-internatio­nal, die nooit helemaal uit de verf kwam op Vicarage Road. De Engelsen betaalden twee jaar geleden immers ook 6,5 miljoen euro aan AZ om Berghuis over te nemen.

Als Berghuis daadwerkel­ijk terugkeert naar Feyenoord, wordt hij na Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste, Sofyan Amrabat, Jean-Paul Boëtius en de van Fiorentina gehuurde Kevin Diks de zesde nieuwe aanwinst voor het aankomende seizoen. De Rotterdamm­ers zijn ook nog druk bezig met de terugkeer van Robin van Persie, maar het is nog de vraag of zijn rentree haalbaar is. De spits werd donderdag door Fenerbahçe wel buiten de selectie voor het Europa League-duel met Sturm Graz gelaten. (VZ)

 ??  ?? Steven Berghuis is volgend seizoen ook speler van Feyenoord, zo wist Voetbal Internatio­nal gistermidd­ag te melden. (Foto: Voetbalzon­e)
Steven Berghuis is volgend seizoen ook speler van Feyenoord, zo wist Voetbal Internatio­nal gistermidd­ag te melden. (Foto: Voetbalzon­e)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname