Times of Suriname

Zwaluw’96 neemt vierde plaats weer over

-

ZAALVOETBA­L Zwaluw’96 heeft de vierde plaats weer overgenome­n van Inter Jakin, nadat het team donderdag van Pentagon won in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal won Zwaluw’96 met 4-2, na een 1-1 ruststand.

Zowel Zwaluw’96 als Pentagon begon de wedstrijd goed, alleen konden de teams de gecreëerde kansen niet omzetten in doelpunten. Na tal van kansen gemist te hebben, was het Ivanildo Misidjan die in de zevende minuut de score opende voor Zwaluw’96. Pentagon gaf niet op en drukte door voor de gelijkmake­r en scoorde die ook in de twaalfde minuut, toen Lorenzo Tolud de doelman van Zwaluw’96 verschalkt­e: 1-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. Zwaluw’96 begon de tweede helft efficiënte­r voor het doel. Binnen een minuut scoorde het twee keer en nam een ruime voorsprong. Twee minuten in de tweede speelperio­de scoorde Misidjan zijn tweede, waarna Bruce Diporedjo het derde doelpunt binnenscho­ot voor Zwaluw’96: 3-1. Pentagon gaf het niet op en met nog acht minuten te gaan, maakte Tolud de wedstrijd weer spannend: 3-2. Pentagon gooide hierna alles in de aanval, maar kon de derde treffer niet vinden. Een minuut voor het einde maakte Diporedjo een einde aan alle illusies van Pentagon, toen hij voor de tweede keer scoorde.

Door de overwinnin­g neemt Zwaluw’96 de vierde plaats weer over en heeft nu dertien punten. Inter Jakin zakt naar de vijfde plaats met twaalf punten. Pentagon blijft steken op zeven punten. Zowel Inter Jakin, Zwaluw’96 als Pentagon heeft acht wedstrijde­n gespeeld.