Times of Suriname

SCVU sluit reguliere competitie ongeslagen af

-

BASKETBAL - Titelverde­diger SCVU heeft het gepresteer­d om de reguliere competitie in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie ongeslagen af te sluiten. In de Ismay van Wilgenspor­thal werd CLD donderdag verslagen met 100-82. Hiermee heeft SCVU achttien wedstrijde­n op rij gewonnen.

Jason Fisher en Oscar Patterson startten heel sterk en droegen SCVU op hun schouders. De twee scoorden meer punten dan CLD in zijn geheel, in het eerste quarter. Waar CLD niet verder kwam dan zestien punten, scoorden Fisher en Patterson samen twintig punten. CLD werd weggespeel­d in het eerste quarter en keek hierna aan tegen een achterstan­d van twaalf punten: 28-16. In het tweede quarter probeerden Roche Grootfaam en Yves Goedschalk CLD terug te brengen in de wedstrijd, maar Sergio Panka en Darryl Tolud voorkwamen dat. CLD zag hierdoor zijn achterstan­d verruimd worden naar veertien punten: 48-34.

In het derde quarter was Fisher niet te stoppen. Hij scoorde twaalf punten en voorkwam hiermee dat CLD kon inlopen op de voorsprong van SCVU: 74-60. In het laatste quarter heeft CLD alles gedaan om SCVU de eerste nederlaag te bezorgen, maar het mocht niet baten. Fisher eindigde de wedstrijd met 35 punten, terwijl Goedschalk 30 punten scoorde. Voor beide teams is de reguliere competitie ten einde gekomen. SCVU eindigt de reguliere competitie op de eerste plaats met achttien overwinnin­gen en geen enkele nederlaag. CLD eindigt op de zesde plaats met 21 punten uit achttien wedstrijde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname