Times of Suriname

Styx-KG weer naast Mengao

-

ZAALVOETBA­L - Titelverde­diger Styx-KG heeft zich weer genesteld naast koploper Mengao, na de overwinnin­g op Kabel Boyz in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond.

Donderdag in de Anthony Nestysport­hal won het team met 10-2, na een ruststand van 7-1.

In de eerste vijf minuten begon de kampioen van vorig jaar aftastend, maar hierna scoorde hij erop los. In vier minuten scoorde Styx-KG liefst vier keer en legde daarmee een goede basis voor de overwinnin­g. De score werd geopend door Johannes Dankoi, waarna Vahid Vinisie de stand verdubbeld­e. In de achtste en negende minuut was het de Most Valuable Player Davy da Silva die twee keer scoorde: 4-0. De scoringsdr­ift van de kampioen stopte niet daar, want het team vond voor het rustsignaa­l nog drie keer het net. Marvin Podrono, Nazario Doesburg en Denilson Joekoe scoorden, voordat Djordjo Wijngaarde voor de eerste keer het net vond voor Kabel Boyz: 7-1. In de tweede helft deed de kampioen het rustig aan, omdat Kabel Boyz niet meer kon terugkomen van de ruime achterstan­d. Toch scoorde Styx-KG nog drie keer in deze helft. Evani Esperance (2x) en Da Silva maakten de doelpunten in de tweede helft. In de tweede helft vond Miquel Fikki ook nog het net voor Kabel Boyz. Door de overwinnin­g heeft Styx-KG net als Mengao 21 punten uit 8 wedstrijde­n en bezet de eerste plaats. Kabel Boyz staat op de zevende plaats met zes punten uit 8 wedstrijde­n.