Times of Suriname

Ijskoude pizza

-

Daf en Dif zijn de hondjes van Mirjam en Marlon. Wat zijn de hondjes speels, alles wat op speelgoed lijkt, felgekleur­d en lichtgewic­ht worden weggedrage­n door hen, naar hun hok!

Daarom zit het hok vol met plastic emmers, harken, oude speelgoeda­uto’s, kleingewor­den slippers en vooral hun eigen speeltjes. Vandaag zijn de twee kinderen vrij van school en dat betekent een hele dag met de honden spelen. Mama heeft een reuze idee om een leuke dag van te maken. Achter in de tuin heeft mama guyaves en manjas geplukt en heeft heerlijke gezonde ijsjes ervan gemaakt. Voor de honden heeft mama een heel bijzondere snack gemaakt.

Het opblaasbar­e zwembad wordt met water gevuld, de kinderen kunnen dan straks lekker afkoelen na de stoeiparti­j met de honden. Het is een mooie zonnige dag en de kinderen rennen met de honden het hele erf rond. Na een partij voetballen, is de spelende groep uitgeput. De kinderen blazen even uit onder de knippaboom. Mama komt met kleine schalen vol vruchtenij­sjes, wat zien ze er zo heerlijk uit, ze ruiken ook zo fruitig! Een pizza met salami en veel kaas wordt door mama eerlijk verdeeld, heerlijk hoor! De honden willen ook, maar mama heeft een verrassing voor hen. Hun eigen frozen pizza!

Mama heeft een ronde bord gebruikt om vele smaken stroop in te vriezen voor de honden. Het lijkt echt op een pizza met de stukjes ham en salami. Een ijskoude pizza, maar lekker. Mario de muis komt ook meteen aansnellen. Smakelijk eten!

(GP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname