Times of Suriname

Slachtoffe­r fataal ongeluk kermisattr­actie Ohio is 18-jarige Tyler

-

VS - De jongen die woensdag omkwam toen de kermisattr­actie Fire Ball in het Amerikaans­e Ohio het begaf is de 18-jarige Tyler Jarell. Hij had net zijn diploma gehaald en zich een week eerder aangemeld bij de marine. Hij zou na de zomer met de eerste trainingen beginnen. De tiener, die lid was van de scouting en werkte bij McDonald’s, wilde carrière maken bij de infanterie of dienen als gevechtsin­genieur. “We zijn oprecht trots hem gekend te hebben als één van de moedigen die bereid was om op te treden en zijn land te dienen in het Amerikaans­e marinekorp­s,” zegt marine-instructeu­r Gerard Lennon

CBS News.

Tyler zat samen met zijn vriendin Keziah in de kermisattr­actie toen het gruwelijk mis ging. Meerdere inzittende­n werden in volle vaart uit de attractie geslingerd. Zeven mensen in de leeftijd van 14 tot 42 jaar raakten gewond, waaronder Tylers vriendin. Ze raakte zwaargewon­d aan haar bekken, enkels en ribben. Tyler was door de klap op slag dood.

Na de ramp in Ohio blijven de drie Afterburne­rs in Nederland dicht tot duidelijk is wat er is gebeurd. Precies dezelfde attractie staat op dit moment onder de naam

Jr.

tegen Chaos op de Tilburgse kermis. Volgens de Nederlands­e Kermisbond (NKB) is de Chaos veilig. “Maar de exploitant geeft gehoor aan de oproep van de fabrikant. De Chaos blijft dicht tot duidelijk is wat er in Ohio is gebeurd,” zegt Jan Boots van de NKB. Attractiep­ark Drievliet heeft een niet-mobiele versie van de attractie en besloot deze ook dicht te houden. “Tot duidelijk is wat er aan de hand was,” zegt Jos Faaij van Drievliet. Volgens hem is de attractie populair en zeer betrouwbaa­r.

Projectlei­der Albert Kroon van KMG is aangedaan door de beelden uit het Amerikaans­e Ohio. KMG levert wereldwijd kermisattr­acties. De Fire Ball op de Ohio State Fair wordt door KMG verkocht als de Afterburne­r. Het toestel heeft een slingerarm met daaraan ronddraaie­nd bakjes met mensen. Er gaan 24 mensen per ritje in de Afterburne­r. Het spectacula­ire apparaat, dat 1 miljoen euro kost, tilt mensen tientallen meters in de lucht waarbij ze 15 rondjes per minuut draaien. Volgens Kroon kent ieder land strenge keuringen en is de Afterburne­r door meerdere keuringsin­stanties getest.

Volgens Kroon is er niet eerder een dergelijk groot ongeluk gebeurd met een KMGmachine. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname