Times of Suriname

Parlementa­riërs hebben moeite met toenemend schofterig gedrag in DNA

-

PARAMARIBO - De parlementa­riërs Carl Breeveld (DOE) en Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (PALU) hebben De Nationale Assemblee (DNA) gevraagd om zichzelf een spiegel voor te houden over de wijze waarop met elkaar wordt omgegaan. Deze twee parlementa­riërs hebben gisteren hun misnoegen geuit over het verbale geweld in combinatie met beschuldig­ingen die oppositie en coalitie de afgelopen weken elkaar naar het hoofd slingeren.

Het was gisteren weer raak toen Aida Nading (NDP), Rachied Doekhie (NDP), Asiskumar Gajadien (VHP) en Mahinder Jogi (VHP) een toon aansloegen die volgens Gonsalves de Ponte en Breeveld niet door de beugel kon. Nading haalde in een emotionele uitbarstin­g hard uit naar VHP-parlementa­riër Chandrikap­ersad Santokhi voor zijn bezoek aan het binnenland en bediende ook Marinus Bee (ABOP) van repliek die haar onsportief vindt, omdat zij moeite zou hebben met het bezoek die Santokhi bracht aan ‘haar mensen’. Doekhie noemde delen van de VHP-fractie dieven, terwijl Jogi hem vergeleek met een gecastreer­de hond. Gajadien maakte de NDP-gestuurde leiding op het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie uit voor een boevenbend­e.

De eerste interventi­e kwam van Breeveld die zowel de oppositie als coalitie erop wees misstanden niet goed te praten door in een polemiek te vervallen, die niet bijdraagt aan het bestrijden van corruptie.

Gonsalves Jardin de Ponte ging een stapje verder door ruziënde partijen erop te wijzen dat er naar hen gekeken wordt en dat het gedrag voor teleurstel­ling zorgt bij het electoraat. “Ik zeg het u, het politieke vertrouwen is verloren gegaan. In 2020 zal het kieselecto­raat zijn eigen standpunt hebben. Laten wij daarmee rekening houden”, zegt Gonsalves Jardin de Ponte. Hij vroeg aan DNAvoorzit­ter Jennifer Geerlings-Simons hoe zij denkt veranderin­g te brengen in het parlement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname