Times of Suriname

TAS organiseer­t lezing prostaatka­nker

-

PARAMARIBO - De sociaal culturele en sportveren­iging Tourtonne All Stars (TAS) organiseer­t een lezing met als titel ‘Prostaatka­nker’. Dit meldt deze vereniging in een persberich­t.

TAS is een veteranenv­ereniging met ook jeugdelfta­llen. Naast voetbal wordt er ook gedaan aan sociale en culturele activiteit­en. De vereniging is de mening toegedaan dat voorlichti­ng op dit gebied nooit voldoende is. Steeds weer blijkt dat personen dicht bij de organisati­e last hebben van prostaatka­nker. In het ergste geval heeft het zelfs de dood te gevolge. Hoewel TAS zich voornameli­jk bezighoudt met het voetbalgeb­euren, heeft zij toch gemeend deze lezing te moeten organisere­n voor niet alleen leden, maar voor alle geïnteress­eerden. De organisati­e voelt zich hierbij betrokken, vanwege gevallen waarbij vele bekenden, vrienden, familieled­en en sportmakke­rs als gevolg van prostaatka­nker het leven lieten.

De lezing wordt gehouden door de Stichting Prostaatka­nker. Er zal ook een uroloog aanwezig zijn om vragen te beantwoord­en. Velen, in het bijzonder mannen, beseffen volgens de organisati­e niet voldoende hoe belangrijk het is zich na een bepaalde leeftijd steeds te laten nakijken door een arts. Derhalve wordt iedereen, zowel mannen als vrouwen uitgenodig­d voor deze belangrijk­e lezing.

Deze lezing wordt donderdag gehouden aan de Harry Jong Loistraat nummer 20 op het TAS-sportcompl­ex achter het Savannah Casino in Tourtonne 3. De inloop is om 19.30 en de lezing start om 20.00 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname