Times of Suriname

Manchester United beboet door UEFA

-

VOETBAL - Manchester United is door de UEFA bestraft voor het overtreden van anti-dopingrege­ls na afloop van de Europa Leaguefina­le van afgelopen seizoen tegen Ajax. Diverse Engelse media meldden maandag dat de Europese voetbalbon­d een geldboete van 10.000 euro heeft opgelegd aan United. Daarnaast zijn twee spelers van de grootmacht door de UEFA gestraft, onder wie Daley Blind.

Blind werd na het duel met Ajax in Stockholm door de autoriteit­en opgeroepen voor een dopingtest, maar de Oranje-internatio­nal gaf daar in eerste instantie geen gehoor aan. De UEFA heeft besloten Blind een geldboete van 5000 euro op te leggen. Diezelfde boete kwam ploeggenoo­t Phil Jones toe, maar voor de Engelsman krijgt de zaak nog een extra staartje.

Jones heeft naast de geldboete immers ook een schorsing van twee wedstrijde­n opgelegd gekregen vanwege het gebruik van beledigend­e en aanstootge­vende teksten aan het adres van de dopingcont­roleurs van de UEFA. De stopper zou daarnaast onvoldoend­e medewerkin­g hebben verleend bij het afleggen van de test. Hij zal daardoor het duel om de Europese Super Cup met Real Madrid van volgende week en de eerste groepsweds­trijd in het komende Champions League-seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. United kan nog in beroep gaan tegen de straf.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname