Times of Suriname

PSG heeft nog geen contact met Barcelona

-

VOETBAL - Terwijl de geruchten over een recordtran­sfer van Neymar naar Paris Saint-Germain steeds hardnekkig­er worden en de Braziliaan volgens de laatste geruchten dinsdag of woensdag officieel wordt gepresente­erd in Parijs, meldde Mundo Deportivo maandag dat les Parisiens zich nog altijd niet officieel in Catalonië hebben gemeld.

De Franse grootmacht is naar verluidt bereid om te voldoen aan de transfercl­ausule van 222 miljoen euro en Neymar wordt dinsdag in Qatar verwacht voor zijn medische keuring. Vervolgens krijgt hij daar volgens de laatste berichten driehonder­d miljoen euro voor het ambassadeu­rschap voor het WK van 2022 en hij kan zo zelf zijn contract bij Barça afkopen om een deel van de Financial Fair Playregels te omzeilen.

Barcelona had eerder deze zomer wel contact met PSG, maar dat ging enkel om het eventuele aantrekken van Marco Verratti. Nadat de Spanjaarde­n hun interesse echter kenbaar hadden gemaakt, besloten de Parijzenar­en om de boot af te houden wat betreft een vertrek van de Italiaanse middenveld­er.

PSG heeft overigens grote plannen als het er daadwerkel­ijk in slaagt om Neymar binnen te halen. Volgens Europe 1 heeft de club toestemmin­g gekregen van het stadsbestu­ur om als officiële presentati­e van de Braziliaan­se baltovenaa­r een parade door de straten van Parijs te organisere­n.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname