Times of Suriname

Emoties lopen hoog op bij nederlaag

-

BASKETBAL - De emoties liepen heel hoog op bij het nationale basketbalt­eam meisjes U-17, nadat het nipt verloor van het mixteam meisjes in de Ismay van Wilgenspor­thal. Verschille­nde meisjes barstten in tranen uit en hadden moeite om hun verlies te verwerken. Het nationale team verloor maandag de oefenwedst­rijd met 57-53.

Allison Feaster (voormalige WNBA-speelster) samen met Agnus Berenato (head coach of the Kennesaw State University Women’s basketball team) en Elvis Valcarcel (assistant coach van de New Orleans Pelicans) wensten de nationale meisjes basketbals­electie tijdens de rust veel succes toe. De meisjes maakten goed gebruik van de motiverend­e woorden van de voormalige WNBAspeels­ter en wonnen uiteindeli­jk weer een oefenwedst­rijd. Berenato die de leiding had over het mixteam was zeer tevreden over de inzet van zijn meisjes, van wie Feaster ook deel uitmaakte. Hij gaf aan dat op bepaalde aspecten na, de meisjes niet ver zijn van andere meisjes van het Caribisch Gebied. Berenato zei tot slot dat met een goed plan van aanpak, goed resultaat geboekt kan worden met de meisjes U-17-nationale selectie. Hij wenste de selectie ook veel succes toe. De drie Amerikanen zijn in Suriname om cursussen te verzorgen aan de meisjes en basketbalv­ereniginge­n.

Trainer Henk Mac Nack van het nationale basketbalt­eam meisjes U-17 zegt dat dit ook een leermoment is. Hij geeft toe dat de nederlaag bij de meisjes heel hard is aangekomen, ondanks dat het een oefenwedst­rijd betrof. Mac Nack verwacht dat de meisjes hieruit zullen leren om beter te worden. Hij geeft ook aan dat cruciale fouten in de laatste fase het team de das om deden. “Wij hadden een ruime voorsprong, die wij in de eindfase uit handen hebben gegeven.” Mac Nack had verder lovende woorden voor de Amerikanen. Zo gaf hij aan dat Feaster de meisjes erop heeft gewezen om er hard tegenaan te gaan. Bij elke spelmoment moet men alles geven, om het maximale eruit te halen.

 ??  ?? Suena Zeefuik van de nationale meisjes U-17-basketbalt­eam gaat langs Allison Feaster. (Foto: Rakesh Parag)
Suena Zeefuik van de nationale meisjes U-17-basketbalt­eam gaat langs Allison Feaster. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname