Times of Suriname

O.J. Simpson vrij, maar hoe nu verder?

-

O.J. SIMPSON (70) mag in oktober al de Lovelock-gevangenis in Nevada verlaten, omdat hij zich voorbeeldi­g heeft gedragen. Hier zat de vroegere sportheld en filmster slechts negen jaar uit van de 33 jaar straf die hij kreeg opgelegd voor ontvoering, vuurwapeng­ebruik en mishandeli­ng. Voormalig gevangenis­bewaarder Jeffrey Felix schetst een onthutsend beeld van Amerika’s beroemdste bijna ex-bajesklant.

In de rechtszaal was het overduidel­ijk: “Ik kom naar huis”, schreeuwde prisoner 1027820 opgewonden en met gebalde vuist. Na negen jaar achter de tralies kreeg O.J. Simpson vorige week te horen dat hij binnenkort weer vrij man is. De voormalige football- en filmster heeft slechts een derde deel van zijn straf uitgezeten in de Lovelockge­vangenis in Nevada, waar hij aanvankeli­jk veroordeel­d was tot 33 jaar cel wegens ontvoering, vuurwapeng­ebruik en mishandeli­ng. Door zijn hoge leeftijd en correct gedrag, besloot de parole board dat de inmiddels zeventigja­rige Orenthal James Simpson naar huis mag, hoewel hij niet meteen zijn vuilniszak kon gaan inpakken.

De raad, die doorgaans bestaat uit rechters, psychiater­s en criminolog­en, heeft de vrijlating­sdatum op 3 oktober gezet. Die overgeblev­en tijd zal O.J. in eenzame opsluiting doorbrenge­n aangezien zijn leven in de gevangenis niet meer zeker zou zijn. En dat zal even wennen zijn voor de beroemdste gevangene van Lovelock, die zijn zaakjes in de gevangenis volgens insiders goed voor mekaar had.

(De Telegraaf/Foto:

www.trbimg.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname