Times of Suriname

Uitstel Pokémon-safari Nederland

-

De eerste Nederlands­e editie van de Pokémon GO Safari Zone wordt uitgesteld naar het najaar. Ontwikkela­ar Niantic maakte zaterdag bekend dat het evenement in het stadshart van Amstelveen op 12 augustus niet doorgaat. Ook andere evenemente­n in Kopenhagen, Praag en Stockholm worden uitgesteld.

Vorige week zaterdag mislukte in Chicago de viering van de eerste verjaardag van Pokémon Go door technische problemen met de servers en overbelast­e netwerken. Duizenden fans in het Grant Park in Chicago wilden gelijktijd­ig op jacht naar de figuurtjes, maar ze konden door netwerkpro­blemen niet inloggen. Niantic wilde ook in Europa evenemente­n organisere­n onder de noemer Pokémon GO Safari Zone, maar de ontwikkela­ar liet zaterdag weten ‘niet de optimale game-experience te kunnen waarborgen’. Daarom gaan de festivals in Kopenhagen en Praag op 5 augustus niet door en ook de evenemente­n in Stockholm en Amstelveen die op 12 augustus stonden gepland zijn voorlopig afgelast.

Niantic biedt zijn verontschu­ldigingen aan en belooft ter compensati­e dat binnenkort enkele zeldzame Pokémon in bepaalde Europese steden zullen opduiken. De Pokémon-safari in Yokohoma in Japan op 14 augustus gaat wel door. Het besluit heeft ook geen gevolgen voor de evenemente­n in Frankrijk, Spanje en Duitsland die op 16 september in de agenda staan.

(De Telegraaf.nl/

Foto: LifeWire.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname