Times of Suriname

2DS XL niet vernieuwd

-

Als er een bedrijf kampioen is in oude wijn in nieuwe zakken te verpakken, dan is het Nintendo. Het ‘new’ gelanceerd­e New 2DS XL moet je niet met een korrel, maar met een kilo zout nemen. Is dat erg? Welnee.

Als je de stamboom van de New 2DS XL terug volgt naar het begin, kom je in 2005 uit: het geboorteja­ar van de 3DS die met zijn brilloos diepte-effect perfect getimed leek, middenin de 3D-hype. Twaalf jaar en vijf versies later lijkt ook Nintendo eindelijk te beseffen dat de doorsnee consument niet warm of koud wordt van de derde dimensie. Het laatste redesign van de handheld doet dan niet onder voor de New 3DS uit 2014 met zijn snellere processor, NFC-lezer, riante scherm en extra pookje, maar presenteer­t het spel wel plat, in twee dimensies. Jammer? Ach. In al die jaren leverde Nintendo hooguit een handjevol games af waar het 3D-effect écht een meerwaarde was, en essentieel voor het spelgenot was het nooit. Het schrappen van het 3D-scherm brengt een paar aardige voordelen. De batterij gaat lang mee (tussen de 3,5 en 5 uur) en het apparaat valt ook een stuk goedkoper uit. Met het prijskaart­je van honderdvij­ftig euro valt de New 2DS XL mooi tussen het instapmode­l (de 2DS van 90 euro) en de echte New 3D XL, die honderd euro duurder is.

Tegelijker­tijd doet deze nieuwkomer dus niet onder voor het topmodel. Sterker nog, hij is behoorlijk wat lichter en handzamer. Mocht je nu het geheugenka­artje willen verwissele­n, dan hoef je dit keer niet met een schroevend­raaier de achterkant van het apparaat te openen. En in tegenstell­ing tot de duurste uitvoering is een oplader nu wel bij de prijs inbegrepen. Dat alles maakt deze DS de ultieme DS.

(AD.NL/Foto: Polygon)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname