Times of Suriname

Grote fusie mediabedri­jven in VS

-

NEW YORK - De Amerikaans­e mediabedri­jven Discovery Communicat­ions en Scripps Networks Interactiv­e gaan samen. Discovery legt 14,6 miljard dollar op tafel om Scripps over te nemen.

Eerder gingen al geruchten de ronde dat er een fusie zat aan te komen van beide bedrijven. Discovery is het moederbedr­ijf van onder meer de gelijknami­ge televisiez­ender, TLC, Animal Planet en Eurosport. Scripps heeft lifestylez­enders zoals HGTV, Food Network en

De combinatie moet begin 2018 afgerond worden. Door samen te gaan, willen de bedrijven hun positie op de Amerikaans­e thuismarkt en internatio­naal versterken. Verder leidt de transactie naar verwachtin­g tot kostenbesp­aringen van circa 350 miljoen dollar.

Het nieuwe fusieconce­rn zal voor 80 procent eigendom zijn van de aandeelhou­ders van Discovery en voor de rest in bezit van de aandeelhou­ders van Scripps. De overname wordt afgehandel­d in aandelen en contanten. Het overnamebe­drag is inclusief een schuld van 2,7 miljard dollar van Scripps. In een toelichtin­g sprak Discovery-topman David Zaslav van een spannend nieuw hoofdstuk voor zijn bedrijf. “Door samen te gaan met Scripps creëren we een sterker, meer flexibel en dynamische­r mediabedri­jf’’, aldus de bestuursvo­orzitter. (De Telegraaf.nl/Foto: Wall Street Journal)

 ??  ?? Travel Channel.
Travel Channel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname