Times of Suriname

Tienjarig jongetje ontdekt fout in

-

Het Londense Natural History Museum is op de vingers getikt door een jongen van amper tien jaar oud. Hij ontdekte dat een informatie­kaart bij de dinosaurus­sen het over het verkeerde dier had. Charlie Edwards bezocht samen met zijn moeder het bekende Natural History Museum in Londen om naar de afbeelding­en en modellen van dinosuarus­sen te gaan kijken. De 10-jarige jongen met autisme is al jaren een grote fan van de uitgestorv­en dieren, maar merkte in het museum iets vreemds op.

“Op een bord stond een ei en daarnaast een simulatie van hoe groot de volgroeide dinosaurus in vergelijki­ng met een mens zou zijn”, vertelde hij aan de “Ik zag dat de vorm fout was. Volgens de informatie moest het een oviraptor zijn, maar het leek meer op een dinosaurus uit de Triceratop­s-familie.” In eerste instantie geloofde Jade Edwards de bewering van haar zoon niet. “Hij googlede het en ik zag duidelijk dat het een ander dier was.” De moeder heeft al lang door dat dinosuarus­sen een passie zijn van Charlie. “Hij begon er encycloped­ieën over te lezen toen hij nog maar drie jaar oud was.”

Charlie bracht na het bezoek het museum op de hoogte van de fout. Kort daarna ontving hij een brief. “We willen je bedanken om ons te wijzen op een onregelmat­igheid in de dinosaurus­gallerij”, klonk het. “Ik heb er met onze professor paleontolo­gie over gesproken en we zullen het bord updaten. We zijn zeer onder de indruk van de kennis van Charlie en hopen dat zijn passie voor paleontolo­gie zal blijven voortduren.” (Metrotime/Foto:metrotime. be)

 ??  ?? BBC.
BBC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname