Times of Suriname

Man zoekt nieuw lief via flessenpos­t

-

Nadat de Brit Craig Sullivan zijn vrouw had verloren aan kanker, besloot hij op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Hij vond er niets beter op dan 2.000 flessen met handgeschr­even briefjes in de zee te gooien. Uiteindeli­jk kreeg de romanticus een antwoord, maar dat was niet wat hij verwacht had.

Anderhalf jaar geleden verloor Sullivan zijn vrouw. Ondertusse­n vond hij de tijd rijp om op zoek te gaan naar iemand nieuw om zijn leven mee te delen. Zich inschrijve­n op een datingsite of -app als Tinder zag de man niet meteen zitten. Geïnspiree­rd door het liedje Message in a Bottle van The Police, besloot hij zijn toevlucht te zoeken tot flessenpos­t. “Ben je een vrouw op zoek naar een beetje romantiek? Dan zouden we de twee grootste gelukzakke­n van de wereld kunnen zijn. Ik vind het een fijn gevoel om te denken dat er een goede reden is dat deze fles in jouw handen terechtgek­omen is. Neem contact met me op of geef deze boodschap door”, schreef de Brit op de briefjes.

Maar in plaats van een potentiële partner aan te trekken, haalde Sullivan zich de woede van enkele milieuacti­visten op de hals. “Stop met vervuilen. Je idee is erg romantisch, maar mijn vrienden van de Marine Conservati­on Society en ik zijn erg bezorgd over wat het doet met het milieu. De flessen hadden kunnen breken en scherven kunnen achterlate­n op het strand. Dieren in het water hadden er gewond door kunnen raken”, kreeg hij als antwoord.

Ook de brandweerm­an David Mc Creadle toont zijn bezorgdhei­d. “Hij laat een spoor van vernieling achter”, vertelt hij aan The Sun. “Misschien moet hij eens gaan wandelen met zijn hond als hij iemand nieuw wil leren kennen.” Sullivan was best geschrokke­n door de reacties. Hij heeft zijn zoektocht dan ook gestaakt en belooft geen nieuwe flessen meer te verspreide­n. (Metrotime/Foto:metrotime. be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname