Times of Suriname

Mathoera nog niet bereid dubbele salaris in te leveren

-

PARAMARIBO - Parlementa­riër Krishna Mathoera (VHP) wil op dit moment niets weten over het inleveren van haar dubbele salariërin­g. Volgens haar zijn de omstandigh­eden niet aanwezig om afstand te doen van haar salaris dat zij als gewezen politieoff­icier nog zou ontvangen. Mathoera zegt dat zij niet bereid is in te leveren als met dat geld gesjoemeld wordt en een van wordt gemaakt.

njan patu

Zij vindt het onterecht dat door vooral coalitiepa­rlementari­ërs opgeroepen wordt dat het fenomeen van dubbele salariërin­gen in overheidsd­ienst de kop moet worden ingedrukt. Door onder andere Stephen Tsang (NDP), Andre Misiekaba (NDP) en Rachied Doekhie (NDP) is tijdens de begrotings­behandelin­g openlijk kritiek geleverd op collegapar­lementarië­rs die, naast hun parlementa­ire schadeloos­stelling ook nog een ambtenaren­salaris toucheren zonder daarvoor arbeid te verrichten. “We hebben van de ex-minister van Justitie en Politie gehoord hoe mevrouw Mathoera zichzelf geregeld heeft. Ook andere prominente­n van de oppositie zoals Santokhi, Rusland, Jogi en Gajadien behoren tot de groep met dubbele salarissen. Kennelijk is dit de reden van hun zwijgen over deze kwestie”, merkt Misiekaba op.

Mathoera vindt deze en andere gelijkklin­kende geluiden opportunis­tisch. “Dat is immoreel”, vindt het oppositiel­id. “Laten we met een plan komen dat iedereen inlevert. Ook die vijftig procent toelage op het kabinet.” Als het van Mathoera afhangt, zullen ook de schadeloos­stellingen en privileges van de ex-ministers die recent zijn ontslagen aan de kaak moeten worden gesteld. “Als het geloofwaar­dig is en als het een goed plan is dan zijn wij bereid met zijn allen in te leveren. Want het gaat om Suriname. Maar ik ben niet bereid in te leveren als met dat geld gesjoemeld wordt en een njan patu van het geld wordt gemaakt; dan ben ik niet bereid in te leveren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname