Times of Suriname

Santokhi wil harde stempel drukken op het binnenland “VHP is geen koeliepart­ij”

-

PARAMARIBO - Na zijn laatste oriëntatie in het binnenland komt VHP-voorzitter Chandrikap­ersad Santokhi tot de conclusie dat de roep naar een sterke partijvert­egenwoordi­ging in het binnenland weer groot is. Santokhi verwijst naar het verleden waarbij zijn partij een vertegenwo­ordiging uit het binnenland had in De Nationale Assemblee. “Nu is de roep er weer.”

De steeds toenemende bezoeken van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) aan het binnenland gaan niet ongemerkt voorbij aan de Algemene Bevrijding­sen Ontwikkeli­ngspartij en Nationale Democratis­che Partij die momenteel alle zetels uit het gebied in handen hebben. Volgens Santokhi is de partij klaar om ook weer haar stempel te drukken op het binnenland. Tijdens zijn bezoek aan het Aucaans gebied hield hij de dorpshoofd­en voor dat de VHP geen hindostaan­se partij is en dat de binnenland­bewoners zich vrijelijk mogen aansluiten. “Men zal zeggen dat het een koeliepart­ij is en dat het een hindostaan­se partij is, maar dat is het al lang niet meer. Sinds ik er als voorzitter ben is dat niet meer het geval. U mag zich aansluiten om ook in de structuren opgenomen te worden”, deelde hij de Aucaanse dorpsoudst­en mee. In De Nationale Assemblee brak hij ook een lans voor de binnenland­bewoners door concreet de noden voor te leggen en met voorstelle­n te komen voor lotsverbet­ering. “Alle politieke partijen hebben de ruimte en de plicht voor de ontwikkeli­ng van het geheel grondgebie­d van Suriname.”

Volgens Santokhi is het verstrekke­n van voedselpak­ketten voor de mensen in het binnenland een vorm van symptoombe­strijding van de armoede. “Maar kom ook met kennis en kom met training zodat zij die pakketten daar zelf kunnen ontwikkele­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname