Times of Suriname

Veertien jaar celstraf voor doden taxichauff­eur

-

PARAMARIBO – Riaz D is veroordeel­d tot veertien jaar celstraf voor het doden van een taxichauff­eur op 1 februari 2009. De rechter gelastte zijn onmiddelli­jke gevangenne­ming. De officier van justitie zegt dat een zus van Riaz D bij de politie gedetaille­erd verklaarde dat Riaz D haar aangaf de man te hebben gedood. Op de zitting maakte zij gebruik van haar verschonin­gsrecht. Een andere getuige gaf ook aan, dat Riaz D hem verteld had dat hij het slachtoffe­r heeft gedood. Riaz D ontkent schuldig te zijn.

Hij verklaart dat hij die dag de chauffeur had gevraagd een rit te rijden naar een casino. Hij zat naast de bestuurder en kreeg op een gegeven moment een telefoontj­e. Riaz D zegt dat hij een telefonisc­h gesprek voerde toen de chauffeur twee andere mannen liet instappen op de achterzitt­ing. Op een gegeven moment sloeg iemand hem aan zijn hoofd. Hij raakte daarna bewusteloo­s, maar toen hij bijkwam, zag hij de chauffeur dood liggen, waarbij zijn hals was doorgesned­en.

Hij vermoedde dat de chauffeur hem wilde beroven samen met anderen, maar zelf is gedood. Volgens Riaz D had hij USD 24.700 en SRD 3000 toen hij in de wagen stapte. Toen hij bijkwam, was dit geld niet te vinden. Uit het psychiatri­sch rapport blijkt dat de man toerekenin­gsvatbaar is en dat het strafbare feit hem volledig mag worden toegereken­d.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname