Times of Suriname

Vuilophaal Nieuw-Nickerie tot nader orde stopgezet

-

NICKERIE - Het huisvuil van de huishouden­s van NieuwNicke­rie en omgeving is gisteren, de reguliere ophaaldag voor dat gebied, blijven staan langs de straten. De vuilophaal­dienst is jammergeno­eg niet komen opdagen zoals gebruikeli­jk op de dinsdag. Het bedrijf dat door de overheid is gecontract­eerd heeft volgens informatie­s het werk neergelegd uit onvrede over het uitblijven van betalingen voor de verrichte diensten. Het sectiehoof­d van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT& C) Nickerie, Charles Perk, wilde bij navraag van de krant niet dieper op de zaak ingaan en deelde mee dat de vuilophaal binnen Nieuw-Nickerie en omgeving wegens interne omstandigh­eden voorlopig tot nader orde is stopgezet.

Het zal volgens het sectiehoof­d vermoedeli­jk enkele dagen tot een week duren, voordat het bedrijf de vuilophaal­werkzaamhe­den zal hervatten. Perk geeft aan niet veel te kunnen zeggen, omdat het om een contract gaat tussen het ministerie en de ondernemer. Hij verwijst voor meer informatie over het probleem naar de leiding van het ministerie in Paramaribo; zelf weet hij er niet veel over.

Het huisvuil in NieuwNicke­rie en de overige ressorten van Nickerie, wordt met uitzonderi­ng van Wageningen, al geruime tijd opgehaald door ingehuurde particulie­re bedrijven. Het Ministerie van OWT& C heeft deze bedrijven ingehuurd en ze staan onder contract. Het is de eerste keer sinds de vuilophaal door de particulie­re bedrijven wordt gedaan in Nickerie, dat zoiets zich voordoet. Het is de krant niet gelukt de ondernemer te spreken om het fijne ervan te weten.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname