Times of Suriname

Utrechtse Miss Nederland zelfverzek­erd van imago

-

UTRECHT - Twee maanden geleden was ze nog student psychologi­e in Utrecht en had ze een bijbaantje in een Hilversums­e bioscoop, in november staat Philisanta van Deuren (21) op het podium van de Miss Worldverki­ezingen.

Studie en werk staan even op een laag pitje. “Er is in het leven een heel pad voor je uitgestipp­eld, maar daar draait het juist niet om! Je moet af en toe van dat pad af durven.’’ Ze had een piratenpak­je aan toen Katia Maes, directeur van Miss World Nederland, twee maanden geleden haar oog op haar liet vallen in de bioscoop waar ze werkt. Zondag werd Philisanta ‘zeg maar ‘Phili’, dat doet iedereen’ van Deuren gekroond tot Miss World Nederland en vertegenwo­ordigt ze ons land tijdens de Miss World Verkiezing­en over een kleine vier maanden. “Leuke studie, drukke baan… Ik bewandelde het pad dat voor me was uitgestipp­eld, maar dan vergeet je af en toe stil te staan. En voor je het weet heb je, je leven verspild zonder leuke dingen te doen.’’ Dat ze niet eerder aan modellenwe­rk of missverkie­zingen meedeed, ondanks adviezen in die richting, wijt Phili van Deuren aan haar leeftijd. “Als puber ben je onzeker over je lichaam en ik was ook wat mager, breekbaar. Dat dunne vind ik niet mooi en ik heb veel getraind om gespierder te worden. ‘Gespierd is het nieuwe slank’, is mijn motto. Ik ben nu 21 en nog steeds slank, maar ook sterk. Ik heb nu dat zelfvertro­uwen wel.’’ Haar eerste jaar van de studie psychologi­e aan de Universite­it van Utrecht heeft ze met succes afgerond en daarna ging het snel. “Het overkomt je gewoon. Eerst besluit je mee te doen, dan sta je opeens op het podium met de laatste vijf misses en niet veel later ben je de winnaar. Je verlegt je grens elke keer weer. De volgende stap is Singapore.’’

Daar ontmoet Phili de andere deelnemers aan de Miss World Verkiezing, gaat ze samen met deze vrouwen leuke dingen doen en zich gedegen voorbereid­en op de strijd. Alleen maar mooi zijn en roepen dat je wereldvred­e en een schoon milieu wil, is niet meer voldoende? Phili: “De vrouwen die meedoen zijn allemaal hoog opgeleid en je moet wel een heel goed verhaal hebben om te scoren bij de jury”.

(AD.NL)

 ??  ?? De 21-jarige studente psychologi­e Phili van Deuren uit Utrecht vertegenwo­ordigt Nederland op de Miss Worldverki­ezingen.(Foto: AD.nl)
De 21-jarige studente psychologi­e Phili van Deuren uit Utrecht vertegenwo­ordigt Nederland op de Miss Worldverki­ezingen.(Foto: AD.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname